sprava-shchodo-vyizdu-cholovikiv-za-kordon-dlia-unyknennia-mobilizatsii-cud-areshtuvav-advokata-ta-vyznachyv-zastavu

Справа щодо виїзду чоловіків за кордон для уникнення мобілізації: cуд арештував адвоката та визначив заставу

 • 13978 переглядiв

ВАКС арештував адвоката, підозрюваного у справі про незаконний виїзд призовників за кордон. Суд встановив заставу в розмірі 9,084 млн грн як альтернативу триманню під вартою.

Вищий антикорупційний суд арештував адвоката, який є підозрюваним у справі щодо налагодження злочинної схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку задля уникнення мобілізації, з альтернативою внесення 9,084 млн грн застави. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

"1 серпня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід адвокату...", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що суд задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором, та застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 9,084 млн грн застави.

Доповнення

Правоохоронці викрили масштабну схему з організації незаконного виїзду чоловіків призовного віку за межі країни та уникнення ними мобілізації. У справі вже шестеро підорюваних.

В Одеській області затримали посадовця ДМС, який намагався організувати незаконне переправлення військовозобов'язаних до Молдови. За свої послуги він вимагав 10 тис. доларів з кожного клієнта.

Популярні

Новини по темі

Україна завершила виступи на Олімпіаді-2024 з тенісу

 • 12783 переглядiв