ukenru
sportkompleks-olimpiyets-na-donbasi-rekonstruyuyut-vidpovidno-do-yevrostandartiv

Спорткомплекс "Олімпієць" на Донбасі реконструюють відповідно до євростандартів

 • 8471 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. У Покровську реконструюють спортивний комплекс "Олімпієць" відповідно до євростандартів.
Про це повідомили в Управлінні з питань фізичної культури і спорту Донецької ОДА, уточнивши, що проектна документація по ескізним проектом "Реконструкція спортивного комплексу "Олімпієць" у Покровську схвалена керівництвом облдержадміністрації, згідно з розпорядженням від 28.12.2018 (№ +1577 / 5-18), передає УНН.

Відзначається, що вперше цей проект загальною кошторисною вартістю 169 972,65 тис. грн був представлений на початку 2017 року. Реалізація проекту розрахована на чотири роки (в дві черги).

У проекті реконструкції передбачено облаштування: футбольного поля, відповідно до стандартів європейських федерацій футболу та легкої атлетики (UEFA, EAA);

восьми бігових доріжок з легкоатлетичними зонами;

двох трибун на 6000 осіб і чотирьох спортивних залів під трибунами (для дзюдо, боротьби, боксу і тренажерний зал);

двох універсальних міні-полів зі штучним покриттям;

адміністративного корпусу з роздягальнями та медико-реабілітаційним центром для спортсменів;

критого манежу із трибунами на 200 осіб з ігровим спортивним майданчиком для волейболу, тенісу та баскетболу, а також майданчики для футболу з трав'яним покриттям.

Крім того, на території комплексу планується побудувати готель для спортсменів і тренерів на 60 осіб. Вказується, що даний комплекс буде доступним і для спортсменів з інвалідністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава держави і глава ФФУ вручили "Таврії" сертифікат на будівництво стадіону

Повідомляється, що розмір майбутнього футбольного поля дасть можливість обладнати відразу вісім бігових спеціалізованих доріжок за стандартами EAA. У даний час в Донецькій області таких стадіонів з вісьмома біговими доріжками поки немає.

Наприклад, легкоатлетична секція в Бахмуті на стадіоні спорткомплексу "Металург" налічує лише шість доріжок.

"Створення такої спортивної споруди дозволить проводити на його арені масштабні спортивні заходи високого рівня", - сказано в повідомленні.

Як писав УНН, за рік, за підтримки Федерації футболу України, по всій країні вдалося побудувати і реконструювати близько тисячі міні-майданчиків для футболу.

Раніше в ФФУ повідомили, що ставлять собі за мету "реалізувати дуже амбітний "план Маршалла", який передбачає появу в Україні до 2020 року близько 2500 нових футбольних майданчиків, а також ще 50 стадіонів.

Відзначимо, що президента ФФУ Андрія Павелка окремі активісти критикують за масштабність проекту з будівництва футбольної інфраструктури в Україні. Всі звинувачення щодо цієї теми і функціонування заводу "ФФУ Продакшн" (щодо створення штучного футбольного покриття), зокрема, керівник ФФУ назвав елементом "інформаційної війни", заявивши, що і далі буде всіляко сприяти будівництву полів і стадіонів в країні.

Українські Національні Новини

Спорт