ukenru
spirtoviy-zakonoproekt-zelenskogo-ne-gotoviy-do-rozglyadu-u-zali

"Спиртовий" законопроект Зеленського не готовий до розгляду у залі

 • 9740 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. З шести Комітетів Верховної Ради "спиртовий" законопроект Володимира Зеленського пройшов тільки один, повідомляє УНН з посиланням на сайт Верховної Ради.

Свій висновок дав антикорупційний Комітет, позначивши відсутність корупціогенних чинників.

У той же час Головне науково-експертне управління ВР вказало на відсутність у законопроекті і будь-яких економічних прорахунків зміни моделі спиртової галузі в країні, що не дає розуміння, як він вплине на економіку країни і чим запропонована модель краще існуючої.

Розглядати президентський законопроект сьогодні запланували два Комітети: економічний (головний) і з питань інтеграції з ЄС.

При цьому ще три: фінансовий, бюджетний і АПК розглядати на цьому тижні його не будуть.

Нагадаємо, президентський законопроект викликав неоднозначну реакцію з боку експертів, які вважають, що демонополізація спиртової галузі вигідна лише великим горілчаникам і не вигідна державі.

На минулому засіданні Комітету ВР з питань економічного розвитку 11 листопада було заявлено, що президентський законопроект "сирий" і ризикований для соціальної стабільності в регіонах. Крім того, там акцентували на відсутності в уряду плану і прорахунку приватизації ДП "Укрспирт", а тому сенсу передчасно демонополізувати галузь вони не вбачають.

Українські Національні Новини

Економіка