ukenru
sogodni-vstupaye-v-diyu-antikolektorskiy-zakon-scho-vidomo-pro-kontrol-kolektorskiy-kompaniy

Сьогодні вступає в дію “антиколекторський” закон: що відомо про контроль колекторський компаній

 • 20865 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Національний банк як регулятор колекторських компаній запроваджує нову банківську послугу — реєстрацію колекторських компаній зі встановленням тарифу на неї. Реєстрація почнеться 14 липня і триватиме до 13 серпня. Про це пише УНН з посиланням на повідомлення НБУ.

 Деталі

Як повідомив регулятор, нове законодавство вимагає від усіх компаній, що планують продовжувати надавати колекторські послуги в України — врегульовувати борги на користь кредиторів, “зареєструватися в спеціальному Реєстрі колекторських компаній із 14 липня до 13 серпня”.

Під час реєстрації компанії, які хочуть набути статусу колекторської, як вказано, повинні будуть подати до Національного банку низку документів. Зокрема, заяву про включення юридичної особи до реєстру колекторських компаній, анкету з описом бізнес-намірів, інформацію про ділову репутацію компанії та її власників істотної участі, анкету щодо політики та внутрішніх положень стосовно взаємодії зі споживачами та інші необхідні документи. 

Національний банк установив тариф для компаній, які не є фінансовими установами та подають заяви для реєстрації як колекторські організації. Цей тариф становитиме 24 тисячі гривень.

Сьогодні вступає у дію закон, що врегульовує колекторську діяльність, покликаний захистити боржників від дій недобросовісних колекторів. Документ запроваджує чіткі правила поведінки як для кредиторів, так і для колекторів під час врегулювання проблемної заборгованості. 

Раніше УНН повідомляв, які вимоги до кредитодавців та колекторських компаній встановлює документ.

Що було раніше 

14 квітня набрав чинності закон, що врегульовує колекторську діяльність, покликаний захистити боржників від дій недобросовісних колекторів.

Документ запроваджує чіткі правила поведінки як для кредиторів, так і для колекторів під час врегулювання проблемної заборгованості.

Українські Національні Новини

Суспільство