ukenru
snigopadi-posililisya-prognoz-pogodi-ta-situatsiya-na-dorogakh

Снігопади посилилися: прогноз погоди та ситуація на дорогах

 • 16307 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. На ранок п'ятниці, 12 лютого, опади майже по всій території України посилилися, обмеження на рух транспорту діяли у двох областях. Складні погодні умови утримаються і сьогодні. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Укргідрометцентру та Укравтодору.

Прогноз погоди

За повідомленням Укргідрометцентру, 12 лютого складні погодні умови: в більшості областей сніг, хуртовини, вночі у північних, Вінницькій, Черкаській, Одеській та Миколаївській областях значний сніг, температура впродовж доби 6-11° морозу, в західних областях до 14°, в Карпатах близько 20° морозу.

На Сумщині, Полтавщині та Кіровоградщині мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; температура протягом доби 1-6° морозу.

У східних та південно-східних областях опади переважно у вигляді дощу, температура вночі та вдень 1-6° тепла.

На дорогах, крім південного-сходу, ожеледиця.

Вітер в Україні переважатиме північно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с.

Ситуація на дорогах

На ранок 12 лютого опади посилились практично по всій території України з інтенсивним накопиченням снігу у західних, північних, центральних областях, в окремих регіонах з випаданням дощу.

Від початку дії циклону найбільше снігу випало у Львівській (до 90 см), Волинській, Тернопільській, Хмельницькій, Рівненській, Житомирській, Вінницькій, Київській, Чернігівський, Сумській областях (15-20 см).

Дощ у Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Полтавській та Харківській областях.

"Стан покриття на автодорогах державного значення в областях, де останню добу випадав сніг, місцями засніжене, в решті областей - мокре", - вказали дорожники.

На всіх перевальних ділянках доріг невеликий сніг. Покриття доріг місцями засніжене. 

Протягом доби були зняті обмеження у русі великовагових транспортних засобів у Закарпатській, Тернопільській, Івано-Франківській, Рівненській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Чернігівській, Вінницькій та Київській областях.

Станом на 6:00 ранку залишаються обмеження у русі:

Волинська область

З 16:00 11 лютого до закінчення стихії та забезпечення безпечного проїзду, введено обмеження руху для великовагових та великогабаритних транспортних засобів, на дорогах державного значення:

  • Т-18-02 /М-07/ - Маюничі – Велика Осниця – Красноволя – Колки - /Р-14/ - Копилля – Рожище – Торчин – Шклинь - /Н-17/, км 107+000 – 130+000 (на ділянці смт Торчин – с. Шклинь).
  • Т-03-02 Піща - Шацьк - Любомль - Володимир-Волинський - Павлівка - Горохів - Берестечко - Козин - /М-06/, на ділянці Володимир-Волинський – Паслівка.
  • Т-03-05 /Т-03-02/ - Шацьк - Вілиця - Прип'ять - Любохини - /Т-03-08/, на ділянці с. Павлівка – смт Локачі.
  • Т-03-03 Луцьк - Радомишль - Демидівка – Дубно, в межах Волинської області.

Львівська область

З 3:20 12 лютого введено обмеження руху для великовагового транспорту на таких автомобільних дорогах державного значення:

  • М-06 Київ – Чоп, км 500 – км 567
  • М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська, км 59 – км 113.

Для забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 1618 одиниць техніки (в черговому режимі 493 одиниці) та 1957 робітників.

Доповнення

Сніговий циклон, який ввечері 10 лютого зайшов в західну Україну, охопив більшу територію країни. Складні погодні умови, які спостерігаються на заході, центрі та півночі, характеризуються випаданням значного снігу, сніговими заметами, дощем при мінусовій температурі повітря, сніговими заметами.

Українські Національні Новини

Суспільство