ukenru
sluga-kuzminikh-vikinuv-z-avto-obvinuvalniy-akt-yogo-spravu-vidpravili-do-sudu

"Слуга" Кузьміних викинув з авто обвинувальний акт. Його справу відправили до суду

 • 188952 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. До суду скерували обвинувальний акт щодо народного депутата від "Слуги народу" Сергія Кузьміних, якого підозрюють в отриманні хабаря обсягом 558 тис. гривень за забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі медичного обладнання коштом бюджету. Про це повідомляє САП, передає УНН.

Цитата

«Прокурори САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ закінчили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України IX скликання за фактом одержання неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. гривень за забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі медичного обладнання коштом бюджету», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Згідно з відео, яке опублікувало НАБУ, Кузьміних відмовився брати обвинувальний акт та викинув його з автомобіля й поїхав геть.

Доповнення

28 січня 2022 року "Слугу" Кузьміних піймали під час отримання хабаря у понад пів мільйона гривень. 31 січня Генеральним прокурором складено та підписано повідомлення про підозру народному депутату за ч. 2 ст. 369-2 КК України.

7 лютого Кузьміних затримали і призначили засідання у суді з обрання йому запобіжного заходу.

15 липня було завершено досудове розслідування щодо народного депутата від "Слуги народу" Сергія Кузьміних.

Про справу

Під час досудового розслідування, як повідомляється, встановлено, що депутат одержав неправомірну вигоду за вплив на ухвалення рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави і місцевого самоврядування, а саме забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі обладнання коштом бюджету, що проводило КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради».

«Відповідно до раніше узгоджених домовленостей, у 2021 році було проведено тендер на закупівлю медичного обладнання на загальну суму понад 40 млн гривень, серед яких МРТ, системи ультразвукової діагностики та лапароскопічний набір для хірургічних процедур. Вже після оплати лікарнею вартості обладнання, йде мова про систему ультразвукової діагностики, депутат попросив передати йому за сприяння в перемозі 558 тис. гривень, що складає 30% від суми договору», - зазначається в повідомленні.

За версією слідства, депутат у подальшому планував застосувати таку схему і після перерахування лікарнею коштів відповідно до інших договорів – 37,5 млн гривень (30% від вартості обладнання для проведення МРТ становить 11,25 млн гривень) та понад 398 тис. гривень – від вартості лапароскопічного набору для хірургічних процедур.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП