slidchi-izolyatori-i-vipravni-koloniyi-znayshli-42-mistsya-utrimannya-ukrayinskikh-viyskovopolonenikh-u-rf

Слідчі ізолятори і виправні колонії: знайшли 42 місця утримання українських військовополонених у рф

 • 602051 переглядiв

Цитата

"Ґрунтуючись на опитуваннях понад 50 військовослужбовців, звільнених із полону, Медійна ініціатива за права людини ідентифікувала 42 місця утримання військовополонених у рф – слідчі ізолятори і виправні колонії", - йдеться в повідомленні.

Координаторка МІПЛ Тетяна Катриченко повідомила, що в цих місцях утримання відбуваються страшні речі, катування.

"Нам відомо про смерті військовослужбовців у полоні, коли взагалі з невідомих причин вони там гинуть, а потім повертають тіла в рамках обміну тіл", – наголосила Катриченко.

Доповнення

За її словами, таких місць утримання може бути більше, тож опитування звільнених військовослужбовців проводитимуть і надалі. Дуже важливо знати навіть невеличкі населені пункти, в яких розташовані СІЗО та колонії, для того, щоб можна було знайти наших громадян. Позаяк російська федерація регулярно переміщує наших громадян, таким чином їх приховуючи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДІСЕ та Омбудсман України будуть співпрацювати у напрямку ідентифікації українських військовополонених

Нагадаємо

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомляли, що офіційно росія не говорить про місцезнаходження та стан здоров’я українських військовополонених , як на тимчасово окупованих територіях так, і у місцях несвободи в російській федерації.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі