skandal-v-nabu-uhlava-prynis-svoi-rezultaty-polihrafa-zamist-prokhodzhennia-testu-v-biuro

Скандал в НАБУ: Углава приніс свої результати поліграфа, замість проходження тесту в бюро

 • 16250 переглядiв

Перший заступник директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Гізо Углава пройшов тест на поліграфі поза межами бюро, попри запрошення пройти його в НАБУ, і результати нібито показали його непричетність до витоку інформації з НАБУ.

Першого заступника директора НАБУ Гізо Углаву запрошували пройти поліграф в бюро, однак він вирішив пройти його в іншому місці. Про це повідомив директор антикорупційного бюро Семен Кривонос на виїзному засіданні комітету ВР з питань антикорупційної політики, пише УНН.

Деталі

Углава фігурує в одному зі службових розслідувань щодо ймовірного витоку інформації з НАБУ. Директор бюро відсторонив його від виконання обов’язків на час досудового розслідування.

На засіданні комітету Кривонос повідомив, що через ймовірний злив інформації проводять кілька службових розслідувань і одне з них незабаром завершиться.

Поки що Углава не проходив поліграф в НАБУ., але пройшов його поза бюро. Його результати він опублікував на своїй фб-сторінці. За результатами цього поліграфічного дослідження Углава нібито не причетний до зливів з НАБУ.

Додамо

Детективи НАБУ не вперше маніпулюють експертизами, тож і ситуація з Углавою - не виключення. Наприклад, експертизи у справах "Ротердам+" та ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна. Як заявляла адвокат Ірина Одинець, НАБУ програло у суді, бо протягом розслідування детективи у вказаних справах "малювали" судові експертизи у дружніх приватних конторах, а потім ними маніпулювали. Сам Володимир Омелян також зазначав, що детективи залучали "сумнівних експертів" під час розслідування справи проти нього.

До того ж нещодавно НАБУ намагалося злити експертизу по справі проти ексміністра агрополітики Миколи Сольського, яку самі ж і замовили і яка, вочевидь, мала свідчити про невинуватість Сольського.

Популярні

Новини по темі

Україні допомагають не достатньо для перемоги - Зеленський

 • 20011 переглядiв

До Дня українських миротворців: Жепа – недооцінений подвиг

 • 132364 переглядiв