ukenru
si-tszinpin-vidvidaye-kazakhstan-u-pershiy-zakordonniy-poyizdtsi-z-pochatku-pandemiyi

Сі Цзіньпін відвідає Казахстан у першій закордонній поїздці з початку пандемії

 • 223821 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Голова КНР Сі Цзіньпін відвідає Казахстан 14 вересня, повідомило у понеділок міністерство закордонних справ країни, що стане його першою закордонною поїздкою від початку пандемії COVID-19, пише УНН, посилаючись на Reuters.

Деталі

Сі Цзіньпін зустрінеться з президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим та підпише низку двосторонніх документів, повідомив на брифінгу офіційний представник міністерства Айбек Смадіяров.

Пекін, який заздалегідь повідомляє про пересування Сі, поки не підтвердив його візит до Казахстану.

Доповнення

Сі, який, як очікується, отримає безпрецедентний третій термін керівництва на з'їзді правлячої Комуністичної партії Китаю, який розпочнеться 16 жовтня, не покидав Китай, відколи країна практично закрила свої кордони для міжнародних поїздок через COVID-19.

Казахстан має тісні зв'язки з Китаєм, поставляючи мінеральну сировину, метали та енергію своєму східному сусідові та перевантажуючи товари між Китаєм та Європою.

Минулого місяця Wall Street Journal повідомила, що Сі розглядає можливість поїздки до Середньої Азії, щоб зустрітися з президентом путіним та іншими лідерами на саміті Шанхайської організації співробітництва, наміченого на 15 та 16 вересня в узбецькому місті Самарканд.

Окрім того, путін та Сі Цзіньпін візьмуть участь у листопадовому саміті G20 на курортному острові Балі.

Сі та путін зближуються все більше, і незадовго до вторгнення росії в Україну 24 лютого Пекін та Москва оголосили про «безмежне» партнерство.

Сі здійснив свою першу поїздку за межі материкового Китаю з початку 2020 року, коли відвідав Гонконг 30 червня, щоб відзначити 25-ту річницю його передачі з-під британського контролю.

Українські Національні Новини

Новини Світу