shveitsariia-tsoho-roku-zamorozyla-dollar88-mlrd-rosiiskykh-aktyviv

Швейцарія цього року заморозила 8,8 млрд доларів російських активів

 • 31924 переглядiв

Швейцарія заморозила приблизно 7,7 мільярда швейцарських франків ($8,81 мільярда) фінансових активів, що належать росії, дещо збільшившись з минулорічних 7,5 мільярда. Точна сума буде підтверджена після того, як швейцарські банки відзвітують перед урядом до кінця другого кварталу 2024 року.

Швейцарія заморозила приблизно 7,7 мільярда швейцарських франків ($8,81 млрд) фінансових активів, що належать росіянам. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі 

За попередніми оцінками, ця цифра зросла незначно проти 7,5 мільярдів франків, які швейцарський уряд заблокував минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни G7 заблокували 280 млрд доларів активів рф

Водночас Державний секретаріат з економічних питань (SECO) заявив, що точна цифра буде відома наприкінці другого кварталу 2024-го року, коли швейцарські банки звітуватимуть уряду.

Зараз суму назвати важко через низку осіб, які були додані або вилучені з санкційного списку, а також судові справи щодо заморожування або розблокування додаткових активів. Загалом за останній рік до списку потрапили 300 осіб і 100 компаній та організацій, що пов'язані з РФ.

Доповнення 

 У заморожені кошти увійшов прибуток від грошових депозитів, облігацій, акцій, нерухомості та люксових автомобілів. Крім того, Берн заблокував переміщення активів в іноземній валюті на суму 7,4 мільярда франків, що належать російському центральному банку.

Зазначається також, що заморожені активи становлять лише частину загального багатства, яким володіють росіяни у Швейцарії. Зокрема за Швейцарської асоціації банкірів, у банках країни зберігаються 150 мільярдів франків росіян.

Нагадаємо

 Державний секретар Ентоні Блінкен оголосив, що з нового пакету допомоги України вартістю понад один мільярд доларів, 5,4 мільйона доларів надійдуть з конфіскованих активів російських олігархів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС пропонують конфісковувати активи росіян на користь України

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі