ukenru
shvedskiy-stil-i-garyachi-obidi-z-avtomata-v-odeskomu-litseyi-startuvav-kulinarniy-eksperiment

Шведський стіл і гарячі обіди з автомата: в одеському ліцеї стартував "кулінарний експеримент"

 • 16493 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Учні Європейського ліцею (Одеса) стали харчуватися по системі "шведського столу". Про це в коментарі УНН розповіла директор департаменту освіти Одеської міськради Олена Буйневич.

"На сьогодні так званий "кулінарний експеримент" впроваджений в одній школі міста - це Європейський ліцей, батьки учнів якого були першими, хто зацікавився тим, щоб харчування їхніх дітей перейшло на якісно новий рівень. У цій школі була встановлена лінія для шведського столу і вендінговий апарат, який забезпечує безпосередньо покупку дітьми гарячих обідів за батьківські гроші.

Діти можуть купувати гарячі обіди, як за готівку, так і за допомогою спеціальних карток, на які зараховують гроші батьки", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КМДА поки не знають, хто буде годувати школярів

Перший час допомогу учням у виборі страви будуть надавати співробітники Європейського ліцею. Незабаром школярі, починаючи з 3 класу, будуть самі вибирати страви, дітям молодшого віку буде продовжувати допомагати персонал, розповіла чиновниця.

"Сьогодні - другий день експерименту. Він дуже подобається дітям, так як є на вибір кілька варіантів сніданків, які оплачуються за рахунок міськради", - зазначила Буйневіч.

Якщо експеримент приживеться в Європейському ліцеї протягом року, його підхоплять інші школи міста, резюмувала вона.

Як писав УНН, депутат Сергій Тригубенко запропонував посилити тендерні вимоги до постачальників продуктів харчування в школи і дитячі садки.

Також нагадаємо, що за останні три роки, кількість отруєнь дітей у навчальних закладах зросла в 17 разів.

Українські Національні Новини

Суспільство