ukenru
shtrafy-ta-pozbavlennia-posvidchennia-deputaty-proponuiut-zbilshyty-shtrafy-dlia-vodiiv-za-nenadannia-perevahy-v-rusi-spetstransportam

Штрафи та позбавлення посвідчення: депутати пропонують збільшити штрафи для водіїв за ненадання переваги в русі спецтранспортам

 • 111700 переглядiв

Депутати пропонують збільшити штрафи до 5 100 грн і позбавлення прав до 10 років за ненадання переваги в русі спеціальним транспортним засобам, таким як карети швидкої допомоги, пожежні бригади та поліцейські машини з увімкненими проблисковими маячками та сиренами.

Група народних депутатів зареєстрували законопроект, який передбачає збільшення штрафів для водіїв за ненадання переваги в русі спецтранспортам, що рухаються з увімкненими мигалками.

Про це передає УНН з посиланням на законопроект №11111.

Деталі

Згідно з проектом закону, пропонується збільшити штрафи для водіїв за ненадання переваги в русі спецтранспортам (аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції), що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями.

Штраф пропонується встановити у розмірі від 1700 гривень до 2550 гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року. Наразі такий штраф становить 680 гривень. Таке ж покарання пропонується встановити для водіїв, які не надали перевагу маршрутним транспортним засобам, зокрема, що задіяні для перевезення груп дітей.

Окрім того, депутати пропонують штрафувати водіїв, які ненадали перевагу у русі спецтранспортам, що спричинили або могли спричинити створення загрози життю та/або здоров’ю людей. За таке порушення планується карати штрафом від 3400 гривень до 5100 гривень та позбавленням права керування транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Нагадаємо

Одеська область увійшла в топ-5 регіонів України за кількістю аварій з початку року. Загалом за два місяці в Одеській області зафіксували 181 ДТП. 

Павло Башинський

Суспільство