shche-odna-rodyna-znovu-razom-z-okupovanoi-luhanshchyny-evakuiuvaly-matir-i-brata-divchyny

Ще одна родина знову разом: з окупованої Луганщини евакуювали матір і брата дівчини

 • 38748 переглядiв

Мінреінтеграції допомогло повернути матір і брата дівчини з тимчасово окупованої Луганщини на підконтрольну Україні територію. Родина возз'єдналася після двох років розлуки завдяки співпраці міністерства та громадських організацій.

З тимчасово окупованої Луганщини, на прохання дівчини, до підконтрольних Україні територій вдалось повернути її матір та брата. Про це розповіли у Міністерстві  з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передає УНН.

Деталі

До однієї з громадських організацій звернулася дівчина з проханням допомогти евакуювати її матір і брата з тимчасово окупованої Луганщини. Самотужки виїхати вони не могли.

Дівчина мешкає в Харківській області та вже понад 2 роки не бачила своїх рідних.

До повернення родини долучилися представники Мінреінтеграції у співпраці з ГС "Українська мережа за права дитини", ГО "Плурітон" та волонтерською організацією "Допомагаємо виїхати".

Наразі родина знову разом. Мати, сестра і брат перебувають у безпеці на підконтрольній Уряду України території

- розповіли в Мінреінтеграції.

Доповнення

У відомстві нагадують - якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на ТОТ або територію рф, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13.

Також можна звернутися на гарячі лінії: Мінреінтеграції — 1548 або Національного інформаційного бюро — 1648.

Нагадаємо

Координаційний штаб ухвалив рішення про примусову евакуацію родин з дітьми з додаткових населених пунктів Донеччини. Евакуація проводиться з територій, наближених до лінії розмежування на 10 км, включаючи Селидове.

Популярні

Новини по темі

Війська рф вдарили по селищу на Херсонщині: поранено 2 людей

 • 30263 переглядiв

Іран через Угорщину попередив Ізраїль, що планує атаку - ЗМІ

 • 13806 переглядiв