shakhrai-stvoryly-feikovyi-telegram-kanal-ukrainskoho-chervonoho-khresta-ta-zbyraiut-osobysti-dani-korystuvachiv

Шахраї створили фейковий Telegram-канал українського "Червоного Хреста" та збирають особисті дані користувачів

 • 11097 переглядiв

Центр стратегічних комунікацій повідомив про фейковий Telegram-канал "Червоного Хреста", який збирає особисті дані. Офіційний 'Червоний Хрест' наголошує, що не збирає персональні дані через соцмережі та боти.

Шахраї створили фейковий Telegram-канал українського "Червоного Хреста". Як пише УНН, про це повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки на своєму каналі в Телеграм.

Деталі

За даними Центру, фейковий канал дублює більшу частину новин та інформації з офіційного та збирає особисті дані людей для нібито "виплат грошової допомоги у 6500 грн".

У повідомленні офіційного "Червоного Хреста"  наголошується, що організація не збирає персональні дані або відомості банківських карток через соціальні мережі та боти.

Усі офіційні канали комунікації українського "Червоного Хреста" верифіковані, тобто визнані соціальними мережами та мають біля назви синій кружечок з галочкою, яка підтверджує цей статус

– додали в організації.

Додамо

У Центрі нагадують, що днями фахівці CERT-UA виявили та блокували хакерську розсилку зі шкідливим софтом нібито "від імені СБУ".

У Міноборони попередили, що росія запускає фейкові додатки Резерв+ для збору даних українців04.08.24, 19:51

Популярні

Новини по темі