ukenru
sered-nezakonno-zatrymanykh-rf-hromadian-ukrainy-khvori-vrazlyvi-hrupy-ta-spivrobitnyky-obsie-predstavnyk-iz-prav-liudyny

Серед незаконно затриманих рф громадян України хворі, вразливі групи та співробітники ОБСЄ - представник із прав людини

 • 21073 переглядiв

Україна верифікувала близько 1 600 осіб, серед яких хворі, представники вразливих груп та співробітники ОБСЄ, які були незаконно затримані та засуджені росією.

Україна верифікувала близько 1 600 осіб, які були незаконно затримані й засуджені росією. Під час зустрічі з представниками Московського Механізму ОБСЄ, представник Омбудсмана зазначив про категорії цивільних, яких утримує рф, зокрема зупинився на вікових категоріях, передає УНН.

Деталі

Представник із прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони Олександр Кононенко заявив, що серед незаконно затриманих росією українців є хворі та вразливі групи населення. Представник уповноваженого ВР із прав людини на зустрічі з представниками Московського Механізму ОБСЄ повідомив, що троє працівників Організації з безпеки і співробітництва в Європі також "у руках РФ", передає Telegram канал Олександра Лубінця.

Згідно з офіційною інформацією, наразі верифіковано вже близько 1 600 осіб з усіх цивільних громадян, яких незаконно затримала й засудила країна-агресор.

Нагадаємо

Українські військовополонені зазнають багатомісячних катувань у російському полоні. Все це здійснювалося з кричущою зневагою до людської гідності та спричинило довготривалі фізичні та психічні травми. Про це йдеться у звіті Незалежної міжнародної комісії ООН.

В Офісі Омбудсмана розповіли про досягнення та недоліки ветеранської політики

Україна очікує у квітні поставки перших партій снарядів від чеської ініціативи – Шмигаль20.03.24, 17:53 • [views_0]