sbu-zatrymala-kerivnykiv-derzhmytsluzhby-za-koruptsiinu-skhemu-z-khabaramy

СБУ затримала керівників Держмитслужби за корупційну схему з хабарами

 • 69587 переглядiв

Директор Департаменту відомчої безпеки та контролю Державної митної служби та його заступник були затримані за отримання щомісячних хабарів від регіональних митників в обмін на невтручання в роботу.

Затримано керівників Департаменту Держмитслужби, які вимагали хабарі від регіональних митників. Про це повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

Служба безпеки України разом з Офісом Генерального прокурора впоралися зі задачею ліквідації корупційної схеми в Державній митній службі.

У результаті координаційних заходів, проведених в Києві, затримано директора Департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби та його заступника.

За попередніми даними слідства, затримані постійно отримували неправомірну вигоду за обіцянку не втручатися у діяльність регіональних митників та захищати їх від адміністративних санкцій. Документування злочинної діяльності тривало понад рік і виявило мінімум вісім випадків щомісячних поборів.

Зловмисникам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України, які передбачають покарання у вигляді до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. У межах розслідування також проводяться обшуки в Центральному апараті Держмитслужби та її обласних підрозділах на Заході, Півдні та Центрі країни.

Слідчі дії продовжуються з метою встановлення всього кола осіб, причетних до корупційної схеми, та притягнення їх до відповідальності перед законом.

ГУР та СБУ відпрацювали по військовому аеродрому, НПЗ та електропідстанції в росії - джерело09.07.24, 13:37

Популярні

Новини по темі