sbu-povidomila-pro-pidozru-rosiyskomu-voyenkoru-z-pulu-propagandistiv-putina

СБУ повідомила про підозру російському "воєнкору" з пулу пропагандистів путіна

 • 250878 переглядiв

Цитата

"Служба безпеки зібрала доказову базу на пропагандиста підсанкційних телеканалів «росія-1» та «росія-24», колаборанта Андрія Руденка, який публічно виправдовує збройну агресію рф. Фігурант входить до так званого пулу журналістів путіна і регулярно вихваляє загарбницьку політику кремля", - повідомили у СБУ.

Деталі

За інформацією СБУ, Руденко активно виконує завдання москви як "воєнкор" російських центральних телеканалів у тимчасово окупованих районах Донецької області з початку повномасштабного вторгнення росії.

"Там він готує сюжети і робить «прямі включення», в яких намагається дискредитувати українських захисників, а також подає викривлену інформацію про ситуацію на східному фронті", - зазначили у спецслужбі.

Окрім того, як вказано, Руденко закликав до якнайшвидшого «приєднання» тимчасово окупованої частини України до складу рф через свій Телеграм-канал зі значною аудиторією.

Згідно з даними слідства, він підтримував окупацію Донецька, проживаючи там, ще у 2014 році, висловлюючи свої прокремлівські погляди під час акцій і перед камерами росЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ повідомила про нову підозру Шарію

Згодом Руденка включили до складу "спеціальних кореспондентів" російського медіахолдингу "ВДТРК", де він підготовлював замовні та постановочні сюжети з окупованого Донбасу, повідомили у СБУ.

"Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта на користь країни-агресора", - сказано у повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Руденку про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

"Оскільки зловмисник перебуває в росії і на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності", - повідомили в СБУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі