ukenru
sbu-initsiyuvatime-sanktsiyi-proti-kompaniy-deputata-ribalki

СБУ ініціюватиме санкції проти компаній депутата Рибалки

 • 18366 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Служба безпеки України готує матеріали, щоб ініціювати запровадження спеціальних економічних санкцій проти компаній групи "S.Group" та їх контрагентів. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у прес-службі СБУ.

"Інформуємо, що Службою безпеки України вживаються заходи, спрямовані на узагальнення інформації та документальних матеріалів щодо господарських відносин компаній групи "S.Group" та їх контрагентів з підприємствами, які здійснюють свою діяльність на тимчасово неконтрольованих територіях Луганської та Донецької областей і АР Крим для ініціювання питання застосування обмежувальних заходів (санкцій), а також спеціальних економічних санкцій у вигляді тимчасового зупинення зовнішньоекономічної діяльності", - розповіли в СБУ.

Як повідомляв УНН, СБУ розслідує кримінальне провадження проти службових осіб cімейної корпорації нардепа Сергія Рибалки - “S.Group”. Їх підозрюють у фінансуванні тероризму. Зокрема, мова про організацію збуту снеків на території ОРДЛО.

Два менеджери снеквого бізнесу Рибалки наразі заарештовані.

Напередодні Україна вже ввела економічні санкції проти пов'язаної із бізнесом Рибалки російської компанії.

Йдеться, зокрема, про російське ТОВ "Снек-груп". Вказана компанія зареєстрована за адресою: 398042, Росія, Липецька обл., м. Липецьк, пров. Пестеля, 38. За цією ж адресою знаходиться і компанія ТОВ "Мега Трейд", яка володіє снековим заводом.

Обидві фірми представляють низку брендів снекової продукції (горішки, фісташки тощо). Однак ці бренди є фактично близнюками українських торгових марок снеків, які випускає родинна корпорація Рибалки (S.Group).

Додамо, що Липецький снековий завод у Рибалки журналісти виявили у квітні 2017 року.

Українські Національні Новини

Політика