ukenru
sbu-i-politsiya-pereviryayut-bud-yaku-informatsiyu-schodo-podiy-u-novikh-sanzharakh-varchenko

СБУ і поліція перевіряють будь-яку інформацію щодо подій у Нових Санжарах - Варченко

 • 14325 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Служба безпеки України та Національна поліція перевіряє будь-яку інформацію щодо протестів проти розміщення у Нових Санжарах на Полтавщині евакуйованих з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань громадян України та іноземців. Про це на брифінгу у Нових Санжарах сказав радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко, передає кореспондент УНН.

"Наразі Нацполіція України здійснює комплекс заходів для того, щоб виявити, хто саме був під час цих масових заворушень, і яка роль кожного. Ми фізично встановлюємо кожну особу, яка брала участь в різній якості – хтось підбурював, хтось безпосередньо вчиняв якісь дії, які носять ознаки кримінального злочину або правопорушення, і відповідно ми розуміємо, що після встановлення цих осіб можна буде говорити, звідки ці люди. На сьогодні ми працюємо з широким об’ємом інформації, в тому числі відеоінформації, свідчень очевидців", - сказав Варченко.

З його слів, частина з очевидців повідомила, що деякі люди, що брали участь в протестах, не з їхнього селища. Варченко заявив, що правоохоронці перевіряють цю інформацію.

"Будь-які подібні ситуації, які виникають в Україні, можуть трактуватись або політичними силами як цікаві для того, щоб здійснити якусь рекламну акцію політичну,.. або можуть використовуватись нашими ворогами. І Служба безпеки України, і Національна поліція перевіряє будь-які джерела інформації. Ми бачимо підбурення і в соцмережах, і в інформаційному просторі, дезінформацію, яка ходила, щодо Нових Санжар і щодо коронавірусу. Ми бачимо ознаки паніки, які свідомо сіялись серед людей, і свідоме дезінформування людей і щодо особливостей цієї ситуації, і щодо того, що люди хворі, наприклад, тоді, коли люди не хворі. Це свідомо робилось, і ми перевіряємо всю цю інформацію", - додав радник міністра.

Нагадаємо, літак із евакуйованими українцями з Уханя приземлився у Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області. Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Українські Національні Новини

Політика