rytoryka-rf-shchodo-zastosuvannia-yadernoi-zbroi-vidrizniaietsia-vid-realnosti-admiral-nato

Риторика рф щодо застосування ядерної зброї відрізняється від реальності - адмірал НАТО

 • 21923 переглядiв

Адмірал НАТО Роб Бауер заявив, що риторика росії щодо застосування ядерної зброї відрізняється від реальності, оскільки наразі немає жодних ознак того, що росія може застосувати ядерну зброю.

Наразі нічого не вказує на те, що рф може застосувати ядерну зброю. Про це сказав голова військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер під час 16-го щорічного Київського Безпекового Форуму, передає УНН із посиланням на преслужбу Форуму. 

На сьогодні ми не бачимо нічого в росії, що стосується можливого застосування ядерної зброї

- заявив Бауер.

Він додав, що риторика росії щодо використання ядерної зброї відрізняється від реальних речей. "Разом з тим ми ретельно дивимось, що там відбувається", - зауважив адмірал.

Втім, Бауер зазначив, що на фронті  армія рф вчиться на своїх помилках. Однак наразі у росіян немає здатності вести сучасну війну. 

"Це не означає, що це ідеальна армія або що у них виходить все, що заплановане з точки зору координації і управління військами. Вони мають величезні проблеми. Те, як вони використовують артилерію, свідчить про те, що у них немає здатності вести сучасну війну і маневрувати так, як того вимагає сучасна війна. Артилерійські обстріли – це тактика Другої світової війни", - сказав Бауер.

За його словами, росія може виробляти більше ракет і снарядів, тому країнам НАТО доведеться самим нарощувати виробництво засобів ураження.

"Темпи виробництва слід нарощувати, і фінансові ресурси на це є", - сказав адмірал.

Доповнення 

Також Роб Бауер зауважив, що минулого року світ був занадто оптимістичний щодо війни в України, у 2024 році ця помилка не повинна повторюватися. Україні зараз потрібна ще більша підтримка.

Тетяна Краєвська

Війна

Популярні

Новини по темі

У короля Чарльза усе "дуже добре" - королева Камілла

 • 24556 переглядiв