rozstril-zhinky-u-kolisnomu-krisli-v-vovchansku-pid-pidozroiu-desiatky-viiskovykh-zs-rf-rozsliduvannia-tryvaie

Розстріл жінки у колісному кріслі в Вовчанську: під підозрою десятки військових зс рф, розслідування триває

 • 22290 переглядiв

Прокуратура розслідує вбивство жінки в інвалідному візку у Вовчанську. 95 осіб підозрюються у воєнних злочинах, з них 84 - за порушення законів та звичаїв війни.

Слідчі продовжують фіксацію воєнних злочинів, зокрема зібрані матеріали з приводу вбивства військовослужбовцями зс рф жінки, яка перебувала у кріслі колісному в Вовчанську.

Загалом фахівці Харківської обласної прокуратури підозрюють по різних фактах понад  90 осіб, більшість з яких – за статтею про "Порушення законів та звичаїв війни". Передає УНН із посиланням на Радіо Свобода Україна.

Деталі

Продовжується розслідування за фактом вбивства військовослужбовцями зс рф жінки, яка перебувала у кріслі колісному у Вовчанську. У зв’язку із активними бойовими діями, слідчі та прокурори вживають заходи щодо встановлення осіб з числа військових зс рф, які вчинили цей злочин.

Також, основні зусилля органів прокуратури спрямовані на фіксацію воєнних злочинів. Також йдеться про встановлення свідків і встановлення потерпілих.

Що стосується результатів, зараз слідчими та прокурорами повідомлено про підозру 95-ти особам за воєнні злочини; 84-ьом оголошено підозри за статтею 438 (Порушення законів та звичаїв війни), повідомляє керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Він уточнює, що з 84, саме 72 — російські військові;

  • також двоє найманців приватної військової кампанії,
  • 12 учасників НЗФ «д/лнр».

Крім того йдеться також про 8 громадян України та одного громадянина рф, - вони вчиняли злочини у пособництві з окупантами

У Вовчанську війська рф розстріляли цивільного в інвалідному візку: прокуратура відкрила провадження17.05.24, 21:03

Ігор Тележніков

Війна

Популярні

Новини по темі

Золото впало в ціні на понад 2% на волатильному ринку

 • 16452 переглядiв