ukenru
rozshukuvaniy-utikach-tarpan-ta-yogo-kolishnya-rokami-ne-splachuvali-podatki-v-ukrayini-slidstvo

Розшукуваний утікач Тарпан та його колишня роками не сплачували податки в Україні - слідство

 • 20183 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Одеський ексбізнесмен Руслан Тарпан, якого вже четвертий рік розшукують українські правоохоронці, та його колишня дружина Оксана Шишовська щонайменше 6 років не сплачували податки з доходів в Україні. Про це свідчить ухвала Київського районного суду Одеси, повідомляє УНН.

Цитата:

“Згідно інформації Державної податкової інспекції у Приморському районі міста управління Державної фіскальної служби в Одеській області ОСОБА_3 (Руслан Тарпан - ред.) та ОСОБА_11 (Оксана Шишовська - ред.) у податкових деклараціях про майновий стан і доходи за 2010-2016 роки будь-яких іноземних доходів не задекларовано та відповідно не сплачено податок з доходів фізичних осіб, що свідчить про ухилення від сплати податків”, - йдеться в ухвалі.

Деталі

Згідно з документом, ще у 2018 році слідчі просили суд про доступ до рахунків та майна подружжя.

“З метою визначення загальної суми ухилення від сплати податків ОСОБА_3 та ОСОБА_11, підтвердження належності зазначених рахунків вказаним особам, проведення почеркознавчих та економічних експертиз, органу досудового розслідування необхідно отримати оригінали документів банківських справ вказаних осіб та відомостей щодо руху грошових коштів по вищевказаних рахунках”, - наголошувалося в Ухвалі.

Відповідне клопотання правоохоронців суд тоді задовольнив. Однак, з плином 3-ох років, інформація про притягнення Тарпана та Шишовської до відповідальності, зокрема, й за несплату податків - відсутня.

До теми

З 2010-го по 2017-й рік (як раз у період поки будували "Глибоководний випуск" - ред.) іноземні рахунки сімейства Тарпанів поповнилися на понад 10 млн доларів.

А походження цих коштів також розслідують й правоохоронці Монако.

Вони підозрюють подружжя у легалізації незаконно отриманих грошей, зокрема, і з України. Внаслідок цього майно Шишовської у Монако було навіть арештоване.

Нагадаємо

Наразі Тарпан перебуває у всеукраїнському розшуку та оголошений у розшук через Інтерпол із "синім сповіщенням".

Він, за даними слідства, переховується в ОАЕ, куди НАБУ скерувало запит на міжнародно-правову допомогу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП