ukenru
roszmi-poshyriuiut-feik-pro-systemy-navedennia-vohniu-na-kharkivskii-televezhi

росЗМІ поширюють фейк про системи наведення вогню на харківській телевежі

 • 28285 переглядiв

рф тиражує фейкову новину про те, що Україна встановила системи наведення вогню на харківську телевежу, яка зазнала нападу з боку ворожих сил, щоб порушити зв'язок і обмежити доступ до інформації.

росЗМІ розповсюджують фейк про системи наведення вогню на харківській телевежі. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI, передає УНН.

Деталі

Після російської атаки на харківську телевежу кремлівські ЗМІ активно поширюють непідтверджену інформацію про наявність на вежі систем наведення вогню.

Згідно з поширеним фейком, армія України містила на телевежі обладнання для систем ППО та наведення вогню на територію рф. Проте, за даними українських джерел, ця інформація є маніпуляцією, спрямованою на поширення паніки серед місцевого населення.

За даними, атака на телевежу мала за мету перервати зв'язок та обмежити доступ до інформації, а не знищити міфічні системи наведення вогню. Таким чином, російські ЗМІ намагаються відвернути увагу від справжніх мотивів агресії.

Населення Харкова та прилеглих районів вже переключилося на супутникове та кабельне телебачення, а також користується мобільним зв'язком та Інтернетом. Однак, повне відновлення телевежі буде можливим лише після завершення військових дій.

Додамо

Ця подія нагадує про попередні атаки російської армії на телевежі в Україні у 2022 році, що свідчить про терористичний характер війни, яку рф веде проти України.

Синєгубов: ситуація із збиттям телевежі у Харкові - не критична, але показова24.04.24, 16:43 • [views_0]

Юлія Котвицька

Війна