ukenru
rosiya-vvodit-podatki-na-kovbasu-gazovanu-vodu-i-sneki

Росія вводить податки на ковбасу, газовану воду і снеки

 • 13063 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Уряд РФ хоче обкласти податками ковбасу, чіпси і солодку газовану воду. Про це пише "Комерсант", передає УНН.

Відповідна пропозиція надійшла від експертної ради при уряді РФ. Фахівці вважають, що стимулювання споживання корисних продуктів і обмеження споживання шкідливих підвищить тривалість життя росіян.

Із шкідливими продуктами боротимуться за допомогою зростання акцизів. Підняти ціни на "шкідливу їжу" планують на 20%.

Наприклад, на підсолоджені газовані напої, на продукти з високим вмістом солі, а також на перероблене м'ясо: ковбасу, сосиски, бекон. Попит на корисні продукти експерти пропонують підтримати за допомогою зниження ПДВ або з введенням субсидій на такі продукти для окремих категорій громадян.

Тим часом Казахстан вирішив боротися зі снеки і ковбасами шляхом введення заборони на продаж таких продуктів в школах країни.

Україна теж планує оголосити війну "шкідливій їжі". Так, депутати ВР заговорили про заборону на продаж снеків дітям, які не досягли 16-річного віку. У парламенті пообіцяли написати відповідний законопроект.

Додамо, що кілька місяців тому за обман покупців (шляхом розміщення на етикетках помилкових даних про товар) була оштрафована українська Снекова компанія ТОВ "Снек Експорт". Належить фірма батькові нардепа від РПЛ Сергія Рибалки - Віктору Рибалці. АМКУ зобов'язав компанію виплатити штраф у розмірі 68 тис. грн.

Українські Національні Новини

Новини Світу