rosiiskyi-viiskovyi-zvernuvsia-v-haahu-shchob-svidchyty-pro-zlochyny-rosiiskoi-armii

Російський військовий звернувся в Гаагу, щоб свідчити про злочини російської армії

 • 42637 переглядiв

ігор саліков, колишній російський військовослужбовець і співзасновник ПВК "Редут", подав заяву про надання свідчень у Гаазі щодо військових злочинів російської армії та діяльності ПВК.

Колишній військовослужбовець рф та засновник ПВК "редут" ігор саліков звернувся до Міжнародного кримінального суду, щоб дати свідчення про воєнні злочини росії проти України. Це зʼясували журналісти проєктів Радіо Свобода "Система" і "Схеми", передає УНН.

Деталі

Журналісти Радіо Свобода підтвердили інформацію від росЗМІ про те, що офіцер ворожої військової розвідки та ексначальник відділу управління спецоперацій так званої "Генпрокуратури ДНР, який брав участь у бойових діях та ФСБ і ГРУ" написав "явку з повинною" до МКС.

Він має на меті доповісти про злочини російської армії та діяльність приватних військових компаній.

Окрім цього розслідувачі з’ясували, що фігурант є одним із співзасновників російської організації, що започаткувала так звану ПВК "редут".

Офіс Генпрокурора також підтвердив, що контактував із саліковим.

"Офіс генерального прокурора вже понад пів року працює над цією людиною, яка надає нам свідчення про дії росії, починаючи з 2013 року, з підготовки до відкритого вторгнення, особливості відкритого вторгнення. Окрім того, дав важливі свідчення, частина з яких уже знайшла своє підтвердження, пов’язані з відкритим вторгненням з 24 лютого 2022 року. Він повідомив про певні воєнні злочини, деякі з них ми розслідуємо, і деякі з них уже знайшли своє підтвердження",- сказав Юрій Бєлоусов, керівник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту в коментарі Радіо Свобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катував українців у Балаклії: правоохоронці ідентифікували найманця пвк "редут" 

Популярні

Новини по темі