rosiiski-sylovyky-zatrymaly-zhytelia-henicheska-za-nibyto-uchast-u-krymskotatarskomu-batalioni-zmi

російські силовики затримали жителя Генічеська за нібито участь у "кримськотатарському батальйоні" - ЗМІ

 • 30509 переглядiв

Російські силовики затримали 55-річного чоловіка в окупованому Криму за нібито участь у "кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана" та участь у протестних акціях.

В окупованому Криму російські силовики затримали чоловіка за нібито участь у "кримськотатарському батальйоні", передає УНН із посиланням на Крим.Реалії.

Деталі

Згідно з повідомленням, 55-річний чоловік у грудні 2015 року нібито вступив до "кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджихана" і брав активну участь у "публічних заходах протестного характеру", організовував і реалізовував нібито "пропагандистські матеріали у ЗМІ" та "агітував за відчуження насильницьким шляхом".

Його ім'я та прізвище не називаються, позиції захисту затриманого поки що також немає. Українські військові та влада дану ситуацію не коментували.

Нагадаємо

фсб росії внесла "кримськотатарський добровольчий батальйон ім. Номана Челебіджіхана" до списку "терористичних організацій" у 2022 році. Раніше голова Кримськотатарського Ресурсного Центру Ескендер Барієв в інтерв'ю ЗМІ повідомив, що росіяни утримують понад 33 українців, які звинувачуються в причетності до "кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджихана".

Антоніна Туманова

Війна

Популярні

Новини по темі

Іспанія вшанувала пам'ять жертв терактів 11 березня 2004 року

 • 27174 переглядiв