rosiia-zavdaiuchy-udariv-po-enerhetychnii-infrastrukturi-ukrainy-namahaietsia-pidirvaty-oboronnu-promyslovist-isw

росія, завдаючи ударів по енергетичній інфраструктурі України, намагається підірвати оборонну промисловість - ISW

 • 34965 переглядiв

росія завдала масованих ударів по енергетичній інфраструктурі України 22 березня, ймовірно, з метою підірвати оборонну промисловість України та підірвати її промисловий потенціал.

В ніч на 22 березня рф завдали найбільшої серії ударів по енергетичній інфраструктурі України, які можуть бути спрямовані на погіршення українського оборонно-промислового потенціалу. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW), пише УНН.

Деталі

Як зазначають аналітики, в ніч на 22 березня рф завдали найбільшої серії комбінованих ударів з безпілотників і ракет по енергетичній інфраструктурі України з початку повномасштабного вторгнення.

Російські удари по українських енергетичних об’єктах можуть бути спрямовані на погіршення українського оборонно-промислового потенціалу, і російські війська, ймовірно, намагаються використати нестачу українських ракет протиповітряної оборони в новій спробі зруйнувати енергетичну мережу України

- зазначають в ISW.

Також наголошується, що російські удари тимчасово спричинили перебої з електропостачанням, водопостачанням та іншими проблемами, але Україна згодом відновила ці послуги. Російські удари по енергетичній інфраструктурі на початку весни 2024 року, ймовірно, мають на меті зруйнувати енергетичну мережу, щоб частково зупинити зусилля України щодо швидкого розширення своєї оборонно-промислової бази.

Нагадаємо

В ніч на 22 березня росіяни здійснили наймасштабнішу за останній час атаку на український енергетичний сектор, яка має на меті спричинити масштабний збій в енергосистемі країни, що призведе до відключення електроенергії та пошкодження об'єктів генерації, передачі та розподілу електроенергії в різних регіонах.

Сили протиповітряної оборони у ніч на 22 березня знищили 92 повітряні цілі, які запустила армія рф по Україні - 55 ворожих "шахедів" та 37 ракет.

Також удари прийшлися по Запоріжжю, що призведо до пошкоджень Дніпровської ГЕС.

Популярні

Новини по темі

На Полтавщині вночі збили дев'ять ворожих БпЛА

 • 33352 переглядiв