rosiia-vdaryla-po-okhmatdytu-raketoiu-u-yakii-bula-amerykanska-mikroskhema-nyt

Росія вдарила по Охматдиту ракетою, у якій була американська мікросхема - NYT

 • 25221 переглядiв

Росіяни атакували київський 'Охматдит' ракетою з чіпом виробництва США. Незважаючи на санкції, РФ імпортувала мікросхеми на $390 млн для обходу обмежень на критичні технології.

Росіяни 8 липня завдали удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві: ракета ворога містила чіп, виготовлений у Сполучених Штатах Америки. Про це йдеться у матеріалі The New York Times, передає УНН.

Деталі

Видання стверджує, що однією із важливих мікросхем у російських ракетах була польова програмована матриця воріт Field Programmable Gate Array (F.P.G.A.), яку виготовили у США американські компанії Advanced Micro Devices та Intel.

Зазначено, що такий чіп використовують у пожежних сигналізаціях, інтернет-модемах, дронах і ракетах "для блискавичної обробки даних".

Водночас продаж у Росію таких мікросхем заборонений. Відповідно до інформації митниці РФ, з початку війни росіяни імпортували F.P.G.A на понад $390 млн.

"Поставки є лише частиною зусиль Кремля обійти санкції та зберегти поставки критично важливих технологій", - додає NYT.

Видання також нагадало, що в результаті російського ракетного удару по Охматдиту загинули 2 людини, коли 10 отримали поранення.

Згідно з даними Національного агентства з питань запобігання корупції України, ракета дальнього радіусу дії Х-101, випущена по дитячій лікарні, містила електроніку виробників схем із США, що була обмежена санкціями.

Єрмак обговорив з радником прем'єра Індії російський удар по "Охматдиту"18.07.24, 19:55

Популярні

Новини по темі

12 громад Сумщини були під російським вогнем

 • 32222 переглядiв