rosiia-bilorus-ssha-ta-nimechchyna-ymovirno-hotuiut-masshtabnyi-obmin-uviaznenymy-zmi

росія, білорусь, США та Німеччина, ймовірно, готують масштабний обмін ув'язненими - ЗМІ

 • 22457 переглядiв

Словенський канал N1 повідомляє про підготовку масштабного обміну ув'язненими між росією, білоруссю, США та Німеччиною. Серед можливих учасників обміну - журналіст Wall Street Journal Еван Гершкович.

росія, білорусь, США та Німеччина ймовірно готують масштабний обмін ув'язненими. Як повідомляє словенський канал N1, він має відбутися найближчим часом, передає УНН.

За даними видання, сьогодні суд Любляни засудив двох громадян росії, Артема Дульцева та Ганну Дульцеву, до одного року та семи місяців позбавлення волі. За даними журналістів, вони видавали себе за громадян Аргентини та займалися шпигунством. При цьому Артем та Ганна вже провели цей термін під вартою, тому мають бути депортовані. За словами журналістів, вони стануть частиною великого обміну. При цьому журналісти стверджують, що на всіх допитах Артем та Ганна мовчали і не давали жодних свідчень.

Також журналісти вважають, що росії також буде передано Вадима Красікова, засудженого у Німеччині за вбивство колишнього чеченського командира Зелімхана Кангошвілі, який воював проти росії під час другої чеченської кампанії. Красіков був засуджений у Німеччині до довічного ув'язнення. білорусь видасть Німеччині 30-річного Ріка Крігера. Німця спочатку було засуджено до страти, але напередодні було помилувано президентом білорусі олександром лукашенком.

Ще одним ув'язненим, який, за версією словенських журналістів, буде учасником великого обміну, є журналіст Wall Street Journal Еван Гершкович. Він був засуджений у росії до 16 років ув'язнення.

Джо Байден засудив вирок російського суду журналісту WSJ Евану Гершковичу20.07.24, 00:27

Які ще ув'язнені братимуть участь в обміні (і чи будуть), невідомо. 

У рф з колоній та СІЗО зникли шість фігурантів політичних справ30.07.24, 21:34

Популярні

Новини по темі