roboty-na-synii-hiltsi-metro-u-kyievi-blyzki-do-zavershennia-klychko-spodivaietsia-zapratsiuie-na-pochatku-oseni

Роботи на "синій гілці" метро у Києві близькі до завершення: Кличко сподівається, запрацює на початку осені

 • 18984 переглядiв

На перегоні між станціями "Деміївська" – "Либідська" розпочали засипати котлован ґрунтом. Завершено будівництво нової ділянки тунелю, укладають рейки та відновлюють кабельні мережі. Рух планують відновити на початку осені.

На перегоні між станціями "Деміївська" – "Либідська" на "синій гілці" столичного метро відновлювальні роботи на завершальному етапі: завершено будівництво нової ділянки тунелю, укладають рейки, рух сподіваються відновити на початку осені, повідомив у четвер мер Києва Віталій Кличко, пише УНН.

На завершальному етапі відновлювальні роботи на перегоні між станціями метро "Деміївська" – "Либідська". (...) Перед повноцінним відновленням руху здійснять пробні пуски поїздів, а також ретельну перевірку всіх систем безпеки руху. Робимо все, щоб поновити рух поїздів на ділянці на початку осені

- написав Кличко у Telegram.

З його слів, сьогодні розпочали засипати котлован ґрунтом. Перед цим навколо оновленої ділянки тунелю котлован залили спеціальною цементною сумішшю та майже демонтували три рівні його кріплень. Невдовзі виконають роботи з благоустрою території на місці будмайданчику, зазначив мер.

Відновлювальні роботи тривають цілодобово, наголосив Кличко.

"Напередодні фахівці завершили роботи з будівництва нової ділянки тунелю довжиною 27 метрів. Також посилили ділянки, що прилягають до неї з обох сторін (загальною довжиною понад 50 метрів). Наразі завершують роботи з укладання нового рейкового полотна. В тунелі відновлюють усі необхідні кабельні мережі та монтують контактну рейку, через яку подається напруга", - розповів Кличко.

У КМДА показали, як ремонтують тунель метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" 06.08.24, 14:36

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі