ukenru
riven-povtornoyi-zlochinnosti-sered-pidlitkiv-ne-zminivsya

Рівень повторної злочинності серед підлітків не змінився

 • 13618 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. Рівень повторної злочинності серед підлітків становить 1%. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Міністерства юстиції України.

"На обліку центрів (центрів ювенальної пробації – ред.) перебуває 181 підліток. Це становить близько 20% від загальної кількості неповнолітніх, якими опікуються органи пробації", - йдеться в повідомленні.

За даними міністерства, у першому півріччі 2019 року по обліку секторів ювенальної пробації пройшло 266 неповнолітніх. Відносно 14 неповнолітніх реалізуються пробаційні програми.

"Рівень рецидивної злочинності серед підоблікових секторів ювенальної пробації становить лише 1,13% під час перебування на обліку", - зазначили у Мін’юсті.

Додамо, що минулого року Мін’юст повідомляв, що рівень повторної злочинності серед неповнолітніх знизився та складав трохи більше 1%

Крім того, на основі соціально-демографічних характеристик підлітків, які перебувають на обліку уповноважених органів пробації України, працівники центру пробації склали їх узагальнений соціальний портрет - хлопці 16-17 років, з неповних сімей, засуджені за тяжкі злочини проти власності, частіше вчинені групою осіб.

Нагадаємо, протягом минулого року неповнолітніми або ж за їхньої участі було скоєно 602 злочини, що підпадають під визначення "грабіж" та "розбій".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП