ukenru
rf-khoche-dyskredytuvaty-ukrainskykh-volonteriv-v-tsentri-protydii-dezinformatsii-rozpovily-pro-novyi-feik

рф хоче дискредитувати українських волонтерів: в Центрі протидії дезінформації розповіли про новий фейк

 • 30490 переглядiв

росія поширює фейкове відео з вибухом окопної свічки, яку нібито доставили українські волонтери, щоб дискредитувати волонтерський рух і підірвати довіру суспільства до нього.

росіяни поширюють новий фейк для дискредитації українських волонтерів в очах суспільства та військовослужбовців. Вони опублікували відео, на якому вибухає окопна свічки, яку передали нібито волонтери. Спростували фейк у Центрі протидії дезінформації РНБО, повідомляє УНН

Деталі

Як застерігає ЦПД, у мережі шириться відео буцімто від українського волонтерського TG-каналу з моментом вибуху окопної свічки, яку нібито передали українським військовим миколаївські волонтери. 

У тексті до відео йдеться про те, що військові ледь не загинули, і висловлюється підозра, що ці свічки  - "спланована акція", аби завдати шкоди українським бійцям.

Проаналізувавши відеозапис та джерело його поширення, Центр повідомляє, що це зрежисована російська ІПсО, яка має на меті дискредитувати українських волонтерів в очах суспільства та військовослужбовців

- йдеться у повідомленні Центра протидії дезінформації.

У Центрі вказують: росіяни розуміють, що волонтерський рух в Україні є потужною складовою боротьби з агресором.Тому ворог намагається усіляко його знеславити, зокрема за допомогою поширення змонтованих відео, фейкових статей та новин. 

російська пропаганда поширює фейк про український фільм "20 днів у Маріуполі"24.03.24, 04:55 • [views_0]