ukenru
rezonansna-dtp-u-kharkovi-apelyatsiyniy-sud-povernuv-spravu

Резонансна ДТП у Харкові: апеляційний суд повернув справу

 • 14052 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Кримінальне провадження за обвинуваченням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова у смертельній ДТП повернули до Київського райсуду Харкова. Про це у коментарі УНН повідомила речниця Харківського апеляційного суду Євгенія Бондаренко.

"Сьогодні ухвалою головуючого судді справу повернуто до Київського районного суду з метою ознайомлення Зайцевої з матеріалами провадження судового слідства. У матеріалах справи є її заява, і вона (Зайцева - ред.) на момент передачі справи до суду апеляційної інстанції ознайомилася лише з приблизно декількома десятками аркушів першого тому. І це все. Тож з метою дотримання вимог Кримінально-процесуального кодексу справу направлено до районного суду для ознайомлення Зайцевої з матеріалами судового слідства. Наголошую, судового", – зазначила Бондаренко.

Упродовж трьох днів колегія мала ухвалити, чи відповідають апеляційні скарги вимогам Кримінального процесуального кодексу, та відкрити апеляційне провадження, а потім призначити дату судового засідання.

Як повідомляв УНН, у провадження Харківського апеляційного суду надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова у смертельній ДТП.

Раніше засуджені за смертельну ДТП у центрі Харкова Олена Зайцева та Геннадій Дронов подали апеляційні скарги на вирок суду.

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася 18 жовтня 2017 року у центрі Харкова. Тоді позашляховики під керуванням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, внаслідок чого загинули шестеро осіб.

26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова визнав Олену Зайцеву та Геннадія Дронова винними у вчиненні смертельної ДТП і призначив їм покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП