Так, в Україні у 2016 році показник смертності від серцево-судинних захворювань, викликаних неправильним харчуванням, сягнув 38,2% від усіх смертей.
На другому місці - Білорусь з показником у 36,8%, на третьому - Грузія, 34,4%.
У першу п'ятірку також потрапили Молдова (34,2%) та Узбекистан (32,2%).
Найнижчий показник смертності від серцево-судинних захворювань, викликаних неправильним харчуванням, був зафіксований в Ізраїлі (9,8%) та Іспанії (10,7%).
Всього вчені проаналізували дані 51 країни.
Відзначимо, що, за словами народного депутата Сергія Тригубенка, в Україні відповідальності за масові отруєння винні не несуть.
Нагадаємо, як писав УНН, через відсутність належного контролю за якістю харчування останні чотири роки кількість отруєнь українських школярів зросла в 17 разів.