reuters-kndr-vidpravyla-do-rosii-delehatsiiu-z-elitnykh-viiskovykh

Reuters: КНДР відправила до росії делегацію з елітних військових

 • 15359 переглядiв

Північна Корея вперше відправила делегацію своїх елітних військових офіцерів до Москви, що ознаменувало поглиблення військового співробітництва між двома країнами на тлі міжнародного осуду.

У понеділок, 8 липня, Північна Корея вперше відправила до москви делегацію своїх елітних військових. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

Це перший візит північнокорейських солдатів до рф після угоди москви та Пхеньяна про співпрацю. Про мету візиту та куди саме приїхали військові не повідомляється

Зазначається, що делегацію очолив Кім Гем Чоль — ректор Військового університету імені Кім Ір Сена. Зазначається, що університет, названий на честь засновника держави, є полігоном для підготовки елітних військових офіцерів.

США, Південна Корея та Японія засудили поглиблення військової співпраці між КНДР та рф24.06.24, 11:12

Лідер країни Кім Чен Ин відвідав його після навчання в Швейцарії, коли його готували як третього лідера країни.

У Reuters підкреслюють, що ця подія  знаменує собою останній візит представників Північної Кореї до росії. Загалом за останній рік вони обмінялися рекордною кількістю високопосадовців, включно з червневим візитом президента рф володимира путіна до Пхеньяну.

Нагадаємо

18 червня путін вперше з 2000 року відвідав Пхеньян, де зустрівся з Кім Чен Ином. Вони підписали угоду про стратегічне партнерство, в якій підкреслили прагнення до розширення економічного і військового співробітництва.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Атака рф на Київ забрала життя вже 32 людей - поліція

     • 35475 переглядiв

    Швейцарія приєдналась до 14-го пакета санкцій ЄС проти рф

     • 16052 переглядiв