ukenru
radbez-oon-provede-naradu-schodo-situatsiyi-v-siriyi

Радбез ООН проведе нараду щодо ситуації в Сирії

 • 8258 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Рада безпеки ООН проведе нараду з приводу ситуації в провінції Ідліб в Сирії. Про це повідомила посол США в ООН Ніккі Хейлі, передає УНН з посиланням на Reuters.

Так, за даними Сирійської обсерваторії з прав людини, російські та сирійські літаки атакували західні райони Ідліб - округу, в якому залишився останній оплот заколотників.

"Це трагічна ситуація, і якщо вони хочуть продовжувати йти по шляху захоплення Сирії, вони можуть це зробити", - сказав Хейлі на прес-конференції, маючи на увазі уряд президента Сирії Башара Асада, а також його союзників Росію і Іран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За місяць в Сирії незаконно затримали майже 700 осіб

"Але вони не можуть робити це за допомогою хімічної зброї. Вони не можуть нападати на своїх людей, і ми не збираємося це допустити. Якщо буде використано хімічну зброю, ми будемо точно знати, хто її використовував", - додала вона.

Нагадаємо, Президент США Дональд Трамп попередив, що Росія та Іран можуть зробити "серйозну гуманітарну помилку" в Сирії, якщо допустять наступ армії сирійського лідера Башара Асада на останній оплот збройної опозиції - провінцію Ідліб.

Українські Національні Новини

Новини Світу