rada-ukhvalyla-zakonoproiekt-pro-skasuvannia-perekhodu-na-zymovyi-chas

Рада ухвалила законопроєкт про скасування переходу на "зимовий" та "літній" час

 • 24648 переглядiв

Верховна Рада підтримала законопроєкт про скасування переходу на літній час. Цьогоріч українці наприкінці жовтня востаннє переведуть стрілки на зимовий час і далі вже переведення на літній час з 2025-го та далі не буде.

У вівторок, 16 липня, Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №4201 про скасування переведення часу в Україні з зимового на літній. Про це пише УНН з посиланням на нардепа Ярослава Железняка.

Деталі 

Парламент прийняв #4201 про відміну переведення часу в Україні з зимового на літній.  ЗА в цілому - 261

- йдеться в дописі. 

Железняк пояснив, що таким чином в цьому році українці в останню неділю (27-го) жовтня переведуть стрілки на зимовий час і далі вже переведення на літній час з 2025-го та далі не буде.

Доповнення 

Раніше цей документ підтримав Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку. Зазначається, що законопроєкт спрямований на захист здоров'я населення, оскільки, на думку більшості науковців і лікарів, зазначений порядок обчислення часу в частині щорічного переведення стрілок годинника на одну годину вперед і назад має низку негативних наслідків, спричиняє значне погіршення стану здоров'я громадян у період адаптації до літнього й зимового часу.

Крім того, у комітеті заявляють, що зазначений законопроєкт покликаний забезпечити захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки України шляхом встановлення й закріплення на всій без винятку території України єдиного київського часу.

Популярні

Новини по темі

Вже завтра повістки можуть надсилатись Укрпоштою - Генштаб

 • 22817 переглядiв