ukenru
rada-planuie-vyznachytysia-z-kupivleiu-viiskovykh-oblihatsii-za-areshtovanu-valiutu

Рада планує визначитися з купівлею військових облігацій за арештовану валюту

 • 21892 переглядiв

Верховна Рада планує розглянути закон, який дозволить Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), купувати військові облігації за арештовані валютні кошти для підтримки обороноздатності України під час воєнного стану.

Верховна Рада цього тижня планує розглянути законопроєкт, який дозволить Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) купувати військові облігації за арештовані валютні кошти, які розміщені на рахунках Агентства. Про це пише УНН з посиланням на порядок денний засідання ВР.

Деталі

Згідно з проєктом закону №10397, передбачається, що АРМА зможе купувати військові облігації, які номінується у валюті, за рахунок арештованих валютних коштів – без втрати коштів для власників чи держави, без махінацій на конвертації.

Облігації можна придбати, використавши не більш ніж 80% усіх наявних на рахунках коштів в доларах США. При цьому не менше ніж 20% усіх коштів продовжують залишатись на рахунках для оперативного управління, наприклад, повернення власнику у разі скасування арешту.

Такі норми будуть діяти під час дії воєнного стану та протягом місяця після його скасування.

Нагадаємо

АРМА готується продати 264 картини, вилучені у обвинуваченого в держзраді Віктора Медведчука, а виручені кошти спрямувати до державного бюджету України.