rada-pidtrymala-zakonoproiekt-pro-mozhlyvist-vidkupytysia-vid-pokarannia-za-koruptsiiu-za-dopomohoiu-shtrafu

Рада підтримала законопроєкт про можливість "відкупитися" від покарання за корупцію за допомогою штрафу

 • 16562 переглядiв

Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт, що дозволяє підозрюваним у корупції "відкупитися" від покарання, сплативши штраф. Розміри відшкодування варіюються від 204 тис. до 204 млн гривень залежно від тяжкості злочину.

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, який дозволить "відкупитися" від покарання за корупцію, сплативши штраф, пише УНН з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка та картку законопроєкту №11340.

Деталі

"№11340 законопроект щодо угоди зі слідством у провадженні по корупційних злочинах. За основу - 231. Попри ризики, на які вказали НАБУ, САП, антикорупційний комітет…. Коаліція протягнула через зал перше читання", - повідомив Железняк у Telegram.

Відповідно до законопроєкту, корупціонери за особливо тяжкі злочини, що у межах підслідності НАБУ, звільнятимуться від покарання за умови повного або часткового (з урахуванням характеру та ступеня участі особи у вчиненні злочину) відшкодування підозрюваним або обвинуваченим завданого збитку або заподіяної шкоди.

Зазначається, що розміри відшкодування будуть встановлюватися на рівні:

  • від 204 тис. гривень до 2,04 млн гривень - у разі вчинення кримінального проступку;
  • від 2,057 млн гривень до 20,4 млн гривень - у разі вчинення нетяжкого злочину;
  • від 20,417 млн гривень до 102 млн гривень - у разі вчинення тяжкого злочину;
  • від 102 млн гривень до 204 млн гривень - у разі вчинення особливо тяжкого злочину.

Нагадаємо

Нардепу Миколі Задорожньому оголосили про підозру за вимагання хабаря в 3,4 мільйона гривень за неперешкоджання у проведенні ремонтних робіт об’єктів інфраструктури на Сумщині. Сам Задорожній заявляв, що не вимагав та не отримував гроші.

Суд призначив заставу в 3,028 млн грн та інші обмеження для народного депутата Миколи Задорожнього.

Популярні

Новини по темі