rada-pidtrymala-rishennia-rnbo-pro-sanktsii-proty-rf-ta-bilorusi-v-opk-na-50-rokiv

Рада підтримала рішення РНБО про санкцій проти рф та білорусі в ОПК на 50 років

 • 15932 переглядiв

Верховна Рада України підтримала 50-річні санкції проти росії та білорусі в ОПК, повідомив нардеп

Верховна Рада сьогодні підтримала рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій в оборонно-промисловій сфері до росії та білорусі строком на пів століття. Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, "за" проголосували 304 депутати, передає УНН.

Рада підтримала постанову про затвердження рішення РНБО від 20 листопада 2023 року про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до рф та рб в оборонно-промисловій сфері. Вказаним рішенням РНБО підтримала внесені КМУ пропозиції щодо застосування певних секторальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) в оборонно-промисловій сфері строком на 50 років

- написав Железняк у Telegram.

Деталі

У постанові йдеться про припинення дії спільних проєктів та промислових програм у сфері безпеки та оборони, учасниками яких є резиденти рф та білорусі.

Також передбачається зупинка виконання економічних та фінансових зобов'язань на їх користь за операціями, які стосуються військового призначення та подвійного використання.

Окрім того, передбачається заборона на проведення операцій з товарами та послугами, на міжнародні передачі яких поширюється закон "Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потрібно посилити роботу проти всіх посередників, які допомагають рф обходити санкції – Зеленський

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС надав Україні ще 1,5 млрд євро макрофіну

     • 20182 переглядiв