ukenru
pytannia-mobilizatsii-zhinok-sohodni-ne-ye-aktualnym-tsentr-protydii-dezinformatsii

Питання мобілізації жінок сьогодні не є актуальним - Центр протидії дезінформації

 • 21278 переглядiв

Україна не розглядає питання про мобілізацію жінок до лав армії і не планує вносити зміни до законодавства щодо обов'язкового призову жінок, повідомляє Центр протидії дезінформації.

Українська влада наразі не розглядає питання мобілізації жінок до лав Сил оборони України. Про це заявили у Центрі протидії дезінформації при РНБО, пише УНН.

Деталі 

У ЦПД наголошують, що питання мобілізації жінок в Україні не стоїть на порядку денному.

Як пояснили, аналітики, нині активно розповсюджується інформація, що буцімто в Україні збираються внести зміни до законодавства щодо мобілізації жінок.

Центр наголошує, що жоден закон, який стосується мобілізації, не передбачає мобілізації жінок. Тож розповсюджувана інформація - фейкова. 

Питання мобілізації жінок сьогодні не є актуальним та не розглядається органами влади. Жінки можуть мобілізовуватися до Сил оборони України виключно добровільно. Інше - не планується

- заявили у ЦПД.

Окрім того, у Центрі протидії дезінформації закликали українців довіряти виключно верифікованим джерелам інформації.  

Нагадаємо

Радниця з гендерних питань командувача Сухопутних військ ЗСУ Оксана Григор’єва заявила, що Україні необхідно відмовитися від "старомодного менталітету" щодо жінок і запровадити політику підготовки жінок до військової служби за ізраїльським зразком.