putin-zayaviv-scho-vinni-v-zakoloti-budut-pokarani-i-nazvav-vagnerivtsiv-geroyami

путін заявив, що винні в заколоті будуть покарані і назвав "вагнерівців" героями

 • 1793550 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. російський диктатор володимир путін, на тлі подій, що розгорнулися в країні, виступив з п'ятихвилинним зверненням до громадян рф. У своєму зверненні він говорив про смуту, спробу розколу суспільства, злочинну авантюру і непомірні амбіції. При цьому він жодного разу не назвав імені євгенія пригожина, але фактично назвав найманців «вагнера» героями, пише УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танк застряг у воротах цирку в ростові: що відбувається в рф

Цитата

«Звертаюся і до тих, кого обманом або погрозами втягнули в злочинну авантюру, штовхнули на шлях тяжкого злочину збройного заколоту. росія сьогодні веде важку боротьбу за своє майбутнє, відбиває агресію неонацистів і їхніх господарів. (…) Має бути відкинуто все, що послаблює нас, будь-які чвари, якими можуть скористатися і користуються наші зовнішні вороги, щоб підірвати нас зсередини», - заявив путін.

Він порівняв сьогоднішні події в рф із подіями 1917 року, закликав не допустити смути і розколу. На його думку, непомірні амбіції втягнули бійців «вагнер» (путін назвав їх героями), у сьогоднішні події.

«Усі, хто свідомо став на шлях зради, хто готував збройний заколот, став на шлях шантажу і терористичних методів, понесуть неминуче покарання. Відповісти перед законом і перед нашим народом. Збройні сили та інші державні органи отримали необхідні накази. Додаткові заходи антитерористичного характеру запроваджуються зараз у москві, московській області та низці інших регіонів. Будуть також вжиті рішучі дії щодо стабілізації ситуації в ростові-на-дону.

Той, хто організував, готував військовий заколот, хто підняв зброю на бойових товаришів - зрадив росію. І відповість за це. Тих, кого намагаються втягнути в цей злочин, закликаю не робити фатальну, трагічну, неповторну помилку. Зробити єдино правильний вибір, припинити участь у злочинних діях», - заявив путін.

Доповнення

Генпрокуратура рф 23 червня оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника пвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина "фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту" на території рф, і закликала бійців пвк "вагнер" не виконувати накази пригожина та вжити заходів для його затримання.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    пригожин заявив про збиття трьох вертольотів

     • 1063958 переглядiв

    Літак родини лукашенка приземлився у Туреччині

     • 2586825 переглядiв