proty-pereimenuvannia-na-brovari-deputaty-brovarskoi-miskrady-zvernulysia-do-vr-z-prokhanniam-ne-zminiuvaty-nazvu-mista

Бровари vs Броварі: депутати Броварської міськради звернулися до ВР з проханням не змінювати назву міста

 • 28883 переглядiв

Депутати Броварської міськради звернулися до ВР з проханням не змінювати назву міста.

Депутати Броварської міської ради вирішили підтримати ініціативу щодо збереження назви міста "Бровари" та звернулися до Верховної Ради з проханням не допустити перейменування міста на "Броварі". Відповідне рішення було ухвалено на сьогоднішній позачерговій сесії міськради, пише УНН.

Деталі

У своєму рішенні щодо необхідності збереження назви міста депутати посилаються на експертну оцінку Інституту історії України Національної академії наук України, історичну довідку Науково-дослідного інституту козацтва НАН та рекомендації Інституту української мови НАН.

У зв’язку з цим Броварська міська рада вирішила: "Підтримати ініціативу щодо збереження назви міста "Бровари". Звернутися до Верховної Ради України з клопотанням щодо збереження назви міста "Бровари" у урахуванням наукових та історичних досліджень".

З 27 присутніх депутатів 24 проголосували "за", 1 – "проти", 1 – утримувався, один депутат не взяв участь у голосуванні.

Сумнівні політичні бали: як одна партія намагається позбавити голосу жителів Броварів05.07.24, 13:59

Додатково

В Асоціації міст України заявили, що рішення щодо зміни назв населених пунктів обов’язково повинні ухвалюватися з урахуванням думки громади. Профільний комітет Верховної Ради повинен звернутися до відповідного органу місцевого самоврядування, щоб отримати позицію громади. А згодом врахувати цю позицію при підготовці рішення щодо можливого перейменування.

Контекст

Група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським зареєструвала у Верховній Раді постанову про перейменування Броварів на Броварі.

Місцеві жителі, з якими поспілкувався УНН, не підтримують цю ідею. Зокрема, вони не розуміють, звідки, власне, взялася назва "Броварі", яка, до того ж, ще й не надто гарно звучить.

Також жителі Броварів говорять, що нардепам просто немає чим зайнятися. А такі суперечливі рішення зараз точно не на часі.

Категорично проти перейменування виступають відомі броварчани: багаторазовий чемпіон Європи та світу з плавання Олег Лісогор, майбутня учасниця Олімпійських ігор в Парижі, борчиня Аліна Грушина (Акобія), ексчемпіон світу з боксу серед професіоналів Юрій Нужненко та багато інших.

Наш колектив не підтримує цю ініціативу – компанія з Броварів про можливу зміну назви міста на Броварі10.07.24, 09:07

Захар Подкидишев

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Орбан зустрінеться із Трампом після саміту НАТО

     • 14911 переглядiв