ukenru
protesty-belhiiskykh-ahrariiv-pryzvely-do-zhorstokykh-sutychok-politsiia-zastosovuvala-vodomety-fermery-kydalysia-hnoiem

Протести бельгійських аграріїв призвели до жорстоких сутичок: поліція застосовувала водомети, фермери кидалися гноєм

 • 24780 переглядiв

Протести бельгійських фермерів у Брюсселі переросли в заворушення: поліція застосувала водомети і сльозогінний газ проти демонстрантів, які кидали гній, яйця і феєрверки, внаслідок чого постраждали двоє офіцерів поліції і пожежник.

Двоє поліцейських постраждали під час протесту в Брюсселі під час фермерської демонстрації на знак протесту проти європейської сільськогосподарської політики. Про це повідомляє УНН, з посиланням на Algemeen Dagblad і Politico.

У вівторок у Брюсселі спалахнули запеклі протести фермерів. Розгнівані фермери влаштовували пожежі і закидали співробітників екстрених служб гноєм, яйцями і феєрверками. 

- повідомляють газети

Деталі

Близько 250 тракторів прибули до Брюсселя рано вранці у вівторок на нову демонстрацію проти політики, яка, за їхніми словами, завдає шкоди їхньому бізнесу. Як уточнюють ЗМІ, протест фермерів відбувався в районі Ветстраат і Люксембургплейн. Підкреслюється, що атмосфера на Ветстрааті була найбільш напруженою.

Фермери розпалили кілька пожеж, зокрема на станції метро "Шуман", використовуючи солому та автомобільні шини, а також закидали пресу і сили безпеки гноєм, яйцями і бомбами.

Двоє поліцейських дістали поранення, їх доправили в лікарню, легкі поранення дістав також пожежник. Поліція повідомила, що одну людину затримали "за кидання коктейлів Молотова в силовиків" і що "кілька снарядів було кинуто в пожежників і співробітників правоохоронних органів".

27.03.2024, 11:00 • [views_0]

Поліція неодноразово застосовувала водомети і сльозогінний газ для гасіння пожеж і утримання протестувальників на безпечній відстані.

Застосовували сльозогінний газ, а трактори знерухомлювали, бо люди хотіли використати трактори для придушення позиції поліції (...) Крім того, в різних місцях було підпалено значну кількість автомобільних покришок, соломи...

- йдеться у прес-релізі поліції Брюсселя Столиця-Іксель.

Міністр внутрішніх справ Бельгії Аннеліс Верлінден засудила заворушення у вівторок, заявивши, що "насильство, підпали і руйнування" були "неприйнятними".

Я закликаю докласти всіх зусиль для якнайшвидшого встановлення особи злочинців. Це також дає змогу судовій владі надіслати чіткий сигнал злочинцям

- сказала вона.

27.03.2024, 06:42 • [views_0]

Нагадаємо

Міністр сільського господарства Бельгії Девід Кларінваль відзвітував у вівторок, 26 березня, про прогрес у задоволенні вимог розгніваних європейських фермерів, але додав, що ЄС має продовжувати шукати всі можливі рішення, щоб заспокоїти тривоги сільгоспвиробників.

27.03.2024, 11:15 • [views_0]

Ігор Тележніков

Новини Світу