ukenru
protesti-v-kazakhstani-do-likaren-almati-zvernulosya-190-poterpilikh

Протести в Казахстані: до лікарень Алмати звернулося 190 потерпілих

 • 16696 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Щонайменше 190 людей, які постраждали в масових акціях протесту в місті Алмати, звернулися по допомогу до медзакладів. Про це пише УНН із посиланням на повідомлення міського департаменту громадського здоров'я.

Цитата

"За даними департаменту охорони здоров'я міста Алмати, до медичних закладів звернулися 190 осіб, зокрема 150 зі швидкої допомоги та 40 за власним запитом", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що госпіталізовано внаслідок протесту 40 осіб, з них 7 постраждалих перебувають у реанімації.

За даними департаменту, серед постраждалих 137 поліцейських та 53 цивільних.

Контекст

У різних містах Казахстану відбулися мітинги на тлі підвищення цін на скраплений газ. Протести країни спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на середу через масовий характер мітингів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів в Алматі та Мангістауській області надзвичайний стан.

До 19 січня у цих регіонах діятиме комендантська година, обмеження на в'їзд та виїзд, заборона на продаж зброї та боєприпасів фізособам, проведення мирних зборів та організацію страйків.

Увечері 4 січня глава держави закликав присутніх "не піддаватися на провокації зсередини та ззовні" і говорив, що влада в країні не впаде. Проте на ранок 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку.

Повідомляли, що понад 200 людей затримали за порушення громадського порядку під час протестів у Казахстані.

5 січня Токаєв доручив запровадити тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин та дизель.

Українські Національні Новини

Новини Світу