ukenru
prokuratura-frn-rozpochala-doslidchu-perevirku-kontsernu-knauf

Прокуратура ФРН розпочала дослідчу перевірку концерну Knauf

 • 25125 переглядiв

Прокуратура Німеччини розпочала розслідування щодо концерну Knauf у зв'язку з його ймовірною причетністю до реконструкції окупованого росією Маріуполя.

Прокуратура Вюрцбурга розпочала дослідчу перевірку щодо німецького концерну Knauf у зв'язку з повідомленнями німецьких ЗМІ про те, що продукція компанії широко використовується при відновленні Маріуполя, зруйнованого російськими військами та захопленого ними під час війни проти України. Про це повідомляє DW, пише УНН.

Важливо зазначити, що первісної підозри у скоєнні злочину, необхідного для дослідчої перевірки, зараз немає. Швидше, вона служить для з'ясування того, чи існує взагалі така первісна підозра,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Видання також повідомляє, що у прокуратурі не уточнили, чи ведеться аналогічна перевірка щодо німецької компанії WKB Systems, яка так само помічена у відновленні зруйнованого військами рф Маріуполя.

Нагадаємо

3квітня журналісти програми Monitor німецького суспільно-правового телеканалу ARD оприлюднили розслідування про участь як мінімум двох німецьких компаній - Knauf та WKB Systems - у відновленні Маріуполя, захопленого рф та оголошеного російським.

Розслідування викликало шквал критики у бік компаній. МЗС ФРН застеріг німецькі фірми від поставок до окупованого Маріуполя і заявило, що будівельні роботи в українському місті "служать лише російській пропаганді",

22 квітня Knauf після 30 років роботи на російському ринку оголосила про повний вихід з рф. У заяві компанії зазначається, що рішення про згортання бізнесу в росії було ухвалено "на тлі поточних подій". Управління компанією буде передано російському менеджменту.