pro-zhodni-udary-po-uriadovykh-obiektakh-v-kyievi-naiblyzhchym-chasom-posolstva-ssha-ne-povidomlialo-tspd-pry-rnbo

Про жодні удари по урядових об’єктах у Києві найближчим часом посольство США не повідомляло – ЦПД при РНБО

 • 53560 переглядiв

ЦПД при РНБО спростував фейкову інформацію про попередження посольства США щодо атак на урядові об'єкти в Києві. Посольство лише попередило про підвищений ризик ударів по всій Україні до Дня Незалежності.

Поширена інформація деякими українськими телеграм-каналами з посиланням на Посольство США в Україні, що найближчим часом рф готує атаку на урядові об’єкти в Києві не відповідає дійсності. Закликів залишити громадянам Америки  Україну також не було.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації РНБО України, передає УНН.

Деякі українські телеграм-канали поширили повідомлення з посиланням на Посольство США в Україні, що найближчим часом рф готує атаку на урядові об’єкти в Києві, у зв’язку з чим США нібито закликають своїх громадян терміново покинути Україну. Ці повідомлення одразу почали поширювати і російські пропагандистські ресурси

- йдеться в повідомленні.

В Центрі протидії дезінформації наголошують, що насправді ця інформація є викривленою та не повною мірою відповідає дійсності, адже ТГ-канали посилалися на одне з повідомлень Посольства США від 2022 року.

Насправді 21 серпня 2024 року Посольство США в Україні оприлюднило попередження, що "протягом наступних кількох днів і до вихідних існує підвищений ризик як нічних, так і денних російських безпілотних і ракетних атак по всій Україні у зв’язку з Днем Незалежності України 24 серпня

- інформує Центр протидії дезінформації.

Зазначається, що громадянам США рекомендували слідкувати за повідомленнями місцевих ЗМІ, з’ясувати місця розташування укриттів та сховатися там у разі оголошення повітряної тривоги.

"Про жодні удари по урядових об’єктах та рекомендації залишити Україну в повідомленні Посольства США не йдеться.Небезпека ворожих ракетних і дронових ударів по Києву та інших населених пунктах Україні існує постійно, незалежно від святкових днів і "круглих дат", - наголосили в ЦПД.

Боррель закликав партнерів України зняти обмеження на удари по території рф21.08.24, 19:32

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В курську почали встановлювати залізобетонні укриття

     • 9294 переглядiв