prezydent-taivaniu-zaklykala-kytai-prahnuty-do-myrnoho-spivisnuvannia

Президент Тайваню закликала Китай прагнути до мирного співіснування

 • 32432 переглядiв

Президент Тайваню Цай Інь-вень сподівається, що Тайбей і Пекін будуть прагнути довгострокового мирного співіснування, і заявила, що майбутні відносини мають визначатися демократичними процедурами.

Президент Тайваню Цай Інь-вень наголосила в понеділок, що Тайбей і Пекін повинні навчитися мирно співіснувати і вести довгостроковий діалог. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Ми не провокуємо і не здаємося. Ми завоювали довіру міжнародної спільноти завдяки безпрецедентному авторитету та поглибленій співпраці з нашими демократичними партнерами. Ми сподіваємося, що обидві сторони Тайванської протоки відновлять здорові та стійкі відносини. Ми також сподіваємося, що обидві сторони спільно шукатимуть довгостроковий і стабільний шлях мирного співіснування в умовах миру, паритету, демократії та діалогу

- сказала Цай Інь-вень.

Говорячи про формування відносин з Китаєм у майбутньому, вона сказала, що вони повинні будуть визначатися демократичними процедурами ухвалення остаточного рішення, оскільки Тайвань є демократичною країною.

Контекст

Незабаром на Тайвані відбудуться вибори, до яких залишилося менше двох тижнів. Вибори визначать майбутнє відносин самоврядного острова з Китаєм.

Пекін продовжує стверджувати, що Тайвань є частиною його території. Президент Китаю Сі Цзіньпін у своєму новорічному зверненні до нації заявив про намір возз'єднати Тайвань і Китай. Раніше Сі Цзіньпін заявляв, що Китай ніколи не виключатиме застосування сили для взяття Тайваню під свій контроль.

Китай погрожує Філіппінам військовою силою на тлі територіальної суперечки щодо Південнокитайського моря22.12.23, 15:39

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Поліція спростувала запуск салютів у Києві в новорічну ніч

     • 45222 переглядiв