prezydent-indonezii-proviv-pershi-zustrichi-v-novii-stolytsi-yaku-pospishaiut-pobuduvaty-do-dnia-nezalezhnosti

Президент Індонезії провів перші зустрічі в новій столиці, яку поспішають побудувати до Дня незалежності

 • 15163 переглядiв

Джоко Відодо провів перші зустрічі в новій столиці Нусантарі, де завершено 80% інфраструктурних робіт. Президент планує відкрити нову столицю 17 серпня, хоча офіційний указ про перенесення ще не підписано.

Президент Індонезії Джоко Відодо прибув до свого нового офісу в новій столиці країни, Нусантарі. Про це УНН пише з посиланням на Euronews.

Деталі

Президент Індонезії Джоко Відодо розпочинає роботу в новій столиці Нусантарі, розташованій у провінції Калімантан. Там завершено понад 80% інфраструктурних робіт першої фази столичного проєкту вартістю 32 млрд доларів, з яких державний бюджет покриє лише 20%. Адміністрація президента значною мірою покладалася на інвестиції приватного сектору для будівництва ключової інфраструктури та громадських об'єктів, оскільки державний бюджет здебільшого покриватиме будівництво базової інфраструктури, будівель та комунальних послуг.

У спробі залучити інвестиції на початку цього місяця Відодо підписав президентський указ, який надає інвесторам певні права, включно з правами на землю в майбутній столиці терміном до 190 років.

ЗМІ зазначають, що більшість будівель нового міста ще не добудовані. Наприклад, новий державний палац готовий на 88%, а в кількох будівлях міністерств придатні для використання тільки нижні поверхи.

Однак президент уже зустрівся з представниками адміністрації нової столиці. Очікується, що він проводитиме в Нусантарі три дні на тиждень. Зокрема, планує відзначити День незалежності Індонезії 17 серпня в Нусантарі офіційним відкриттям нової столиці. Наразі президент ще не видав офіційного указу про перенесення столиці, і поки такий указ не підписано, Джакарта залишається столицею країни. ЗМІ не виключають, що такий указ буде підписано вже його наступником - Прабово Субіанто, який переміг на виборах у березні цього року, і за кілька місяців займе посаду. 

Додамо

Будівництво міста почалося кілька років тому. Нинішня столиця, Джакарта, потерпає від перенаселення та екологічних проблем. Однак і новий проєкт теж зазнав осуду з боку захисників довкілля: місто, на їхню думку, стане лише новим джерелом забруднення, не вирішивши проблеми Джакарти.

В Індонезії різко зросла вирубка лісів, науковці пов'язують це видобутком корисних копалин для переходу на "зелену" енергетику 29.04.24, 18:27

Популярні

Новини по темі

Ворог пообіді обстріляв житлові квартали Херсона

 • 32375 переглядiв

Кіберфахівці ГУР атакували центробанк рф - джерело

 • 30497 переглядiв