ukenru
prezident-ssha-bayden-zustrivsya-z-liderom-biloruskoyi-opozitsiyi-svitlanoyu-tikhanovskoyu

Президент США Байден зустрівся з лідером білоруської опозиції Світланою Тіхановською

 • 16785 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Президент США Джо Байден провів зустріч з колишнім кандидатом в президенти Білорусі Світланою Тіхановською. Про це сама Тіхановська розповіла Настоящему Времени після зустрічі, передає УНН.

Деталі

Як зазначає Єврорадіо, Президент США прийняв лідера білоруської опозиції в Овальному залі Білого дому. Можна припустити, що мова йшла про ситуацію в Білорусі і посилення тиску Сполучених Штатів на режим Олександра Лукашенка.

Додамо

Тіхановська відвідує США за офіційним запрошенням Держдепартаменту. Лідер білоруської опозиції вже провела переговори з високопоставленими представниками адміністрації США, конгресменами і сенаторами. 19 липня вона зустрілася з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, його заступником Вікторією Нуланд і радником Держдепартаменту США Дереком Шоллє.

Учасники зустрічі в Держдепартаменті обговорили захоплення літака Ryanair, напад на цивільне суспільство і медіа, а також організовану режимом нелегальну міграцію в Литву, йдеться в повідомленні. На зустрічі Тіхановська закликала США прийняти пакет екстреної допомоги для білоруських незалежних ЗМІ та журналістських розслідувань, а крім того, посилити разом з партнерами політичний та економічний тиск на режим, в тому числі зупинити контракти з режимом і ввести санкції, а також синхронізувати дії з ЄС, Великою Британією і Канадою.

Нагадаємо

Протести в Білорусі почалися 9 серпня у зв'язку з результатами виборів, за якими у чинного президента Олександра Лукашенка 80,1% голосів, а у його опонентки Світлани Тіхановської - 10,1%.

На акції протесту в різних містах країни виходили десятки тисяч людей.

На тлі акцій протесту, що почалися після виборів президента Білорусі, в інтернет виданнях з'явилися повідомлення про зґвалтування затриманих в ізоляторах.

Українські Національні Новини

Новини Світу